Nyheter

Siste nyheter fra Misjonssalen Ålesund

Søndag 14.01 kl. 16 sparka vi  Tennfjord Fellesskapet i gang Pilotsamling for Fellesskapet vårt.

Read more
14. januar 2018

Givermåned

I dag gikk startskuddet for giveraksjonen i Misjonssalen denne våren. Vi oppfordrer alle til å sjekke ut fast givertjeneste, og for de som allerede er med - Øke sitt beløp.

Read more
05. januar 2018

Våren 2018

Søndager er gode. God Søndag har blitt et uttrykk som gir meg gode assosiasjoner. Jeg gleder meg til å treffe mennesker jeg er glad i. Jeg gleder meg over at vi får være sammen som familie. Jeg gleder meg over at vi kan få synge og tilbe sammen. Det at så mange mennesker søndag etter søndag kan få et møte med Gud, lære mer om Han, og bli mer glad i Ham er rett og slett stort.

Men mellom disse festdagene, som søndagene er, så er det en del andre dager. De fleste dager er hverdager. Hvordan står det til da? Er vi mer kristne på en søndag enn vi er på en onsdag? Sliter vi litt med rollekonflikter der vi viser et ansikt på søndag, og et annet de fleste andre dager?

Når vi har valgt Jesus som Herre i livet så ønsker han å være det alle dager. Han ønsker å få være den som gir oss kraft og næring til et liv tettest mulig han hver eneste dag. Samtidig så ser vi at når Bibelen skal løfte frem helter så er det ikke personer som var noen perfekte disipler, men det var noen som hadde et helhjertet ønske om å få dette til selv om det kunne gå på trynet inn i mellom.

De søndagene jeg skal tale denne våren, pluss et par til, skal vi ha to tema. De første 4 gangene blir temaet Hverdag. Vi skal da snakke om forskjellige sider med en hverdag som kristen. Etter dette skal vi se på Gud i Det gamle testamentet. Kanskje du kjenner deg igjen i en av de 150 salmene? En salme som kan si både noe om deg, og om Gud?

Jeg gleder meg derfor stort til søndagene denne våren. Og jeg har en stor bønn om at vi også dette semesteret skal komme tettere på Gud, og ta i mot hans kraft til å leve ut det livet han har gitt oss.

Godt nytt år!

PS: Forslag til lesestoff denne våren: Den Bibelen Jesus leste av Philip Yancey

Read more

Lørdag 2. desember kl 20.00 blir det julekonsert med gospelkoret Mosaic i Misjonssalen. 

Vår Sjeleskatt er i hovedsak en konsert med låter fra de to juleplatene koret har gitt ut, samt noe noe nytt repertoar til årets turné. Dette er en blanding av kjente julesanger som Mosaic har satt sitt særpreg på med sin egne sound, samt nye sanger som koret selv står for. 

Mosaic ble startet våren 1994 og har i løpet av sin karriere gitt ut seks plater, blant disse er to rene juleplater (Mitt hjerte alltid vanker, 2005 og Vår sjeleskatt, 2010). De siste årene har koret gjort seg spesielt bemerket både i utland og innland med sitt julerepertoar som har blitt svært godt mottatt blant presse og publikum. I tillegg til egen juleturné har Mosaic fått æren av å kore på Nobels fredspriskonsert de siste årene. 2017 er intet unntak, og den 11. desember vil Mosaic være med å feire årets fredsprisvinner. Konserten  sendes direkte på NRK1. Mosaic har også medvirket på en rekke større TV- og eventproduksjoner. Her kan det nevnes Kvelden før kvelden på NRK, Spellemannsprisen og Artistgallaen på TV 2. Koret er en sammensetning av 24 sangere fra rundt om i Sør-Norge,  men som nå holder til i Oslo. De fleste har studert, eller studerer musikk og er i alderen 20-35 år. Av korets nåværende medlemmer er hele tre sangere fra vårt nærområde, nærmere bestemt Blindheim. 

Billetter fås kjøpt på koretmosaic.ticketco.no, i tillegg selger vi billetter i døra samme kveld. Der har vi også studentbilletter (150) og familiebilletter (600). 

 

Vi kan ikke tenke oss en bedre måte å starte adventstiden på og gleder oss stort! 

 

For mer informasjon - 

Mosaic sine nettsider: http://mosaicmusic.no/

Mosaic på facebook: https://www.facebook.com/koretmosaic/

Konserten på facebook: https://www.facebook.com/events/859224940913924/

 

Read more

Hva kostet ombyggingen og hva blir konsekvensen av at vi ikke har nådd målet for pengeinnsamlingen?

Read more
28. august 2017

God tur

Nasjonalt og internasjonalt.

Punktumet og prikken over i-en i åpningshelga for den nye Misjonssalen var Misjonsfesten. Når vi nå ser tilbake på helgen kan vi si at dette ble et veldig verdig punktum. Vi fikk frem tydelig hvem vi er, og hva vi vil være som en levende menighet. Vi ønsker å være en menighet som ønsker å fortelle om Jesus både til naboer og venner. Samtidig ønsker vi å utruste og sende mennesker som vil gjøre dette i bygder og tettsteder noe lenger borte, og vi ønsker å være med å sende misjonærer til andre land.

Read more
04. mai 2017

52 utenat

Du har Bibelen på telefonen og kan søke opp et hvilket som helst vers, men husker du noen utenat? Kanskje kan du noen du lærte for lenge siden? Har du tenkt på hvorfor det er bra å ha Bibelen med seg i hodet? 

Read more

Hvordan ser livet ut når vi lever for noe større enn oss selv? Hvordan snakker vi om troen vår, er det med kristen-språk eller får vi til å snakke om det på vanlig norsk? Hva lærer Bibelen oss om hva vi kan be om? Dette er bare en brøkdel av det som inspirerte og utfordret oss på den årlige felleskapskonferansen til NLM. Datoen for neste års konferanse er klar og allerede notert i kalenderen.   

Read more
08. mars 2017

Tro & Tanke

Bibelhelg 10. – 12. mars: Tro og tanke

Det er klart for semesterets bibelhelg! Denne gangen har vi fått med oss Bjørn Hinderaker til å holde seminar om temaet tro og tanke. Bjørn er høgskolelektor ved NLA Høgskolen Gimlekollen og er også med i arbeidet til Damaris Norge, som jobber med å gi hjelp til å forstå bibel og samtid i sammenheng. Han brenner for å formidle at den kristne tro holder i møte med både vitenskapen, grublende tanker og vanskelige spørsmål.

Fredag ønsker vi velkommen til et spennende seminar som vi tror er ekstra interessant for de som funderer på sammenhengen mellom tro og vitenskap, eller som kjenner noen som gjør det. En kveld for alle med andre ord! Lørdag fortsetter det med flere aktuelle tema, og vi serverer kveldsmat mellom de to seminarene. Vi har God søndag som vanlig, og Bjørn er også med og taler der. Fire gode muligheter denne helgen altså.

Programmet ser slik ut:

Fredag 20:00 Har vitenskapen begravd Gud?

Lørdag 18:00 Skeptikerens guide til Jesus – om kildematerialet til Jesu eksistens.

Lørdag 19:15 Kveldsmat

Lørdag 20:00 Trenger troen forsvares? «Vær alltid klare til forsvar når noen krever dere til regnskap for det håp dere eier» står det i 1. Peter 3:15. Hva betyr det i praksis?

Søndag 11:00 God Søndag – Er kristen tro ekskluderende? Matteus 15, 21-28 

Velkommen til en innholdsrik helg i Misjonssalen!

Read more
08. februar 2017

Seminar om mediebruk

Søndag 12.februar har Familie & Medier seminaret "Å leve for Gud i en digital tid" i Misjonssalen etter møtet. Jarle Haugland og Halldis B. Volle skal snakke om 10 tips til bevisst mediebruk. Målet med seminaret er å reflektere sammen over egen mediebruk og ta kontrollen selv, i stedet for at oppmerksomheten sendes hit og dit alt etter hva som lager mest støy. Jarle Haugland taler ellers ut fra bibelteksten Joh 8, 4-15 om lignelsen om såmannen på møtet kl 11.00. 

Seminaret starter kl 13 og det blir filmvisning for barna på 3-6-års-rommet og for 1.-4.klassingene samtidig. 

Familie & Medier er en tverrkirkelig organisajon som vil jobbe for godhet og sannhet i norske medier, og som vil hjelpe kristne til å bruke mediene på en fruktbar måte. Det er nesten 30 eierorganisasjoner som står bak Familie & Medier, blant annet Norsk Luthersk Misjonssamband. 

Minner også om at det er mannskveld 10.februar kl 20.00 i Misjonssalen. Temaet er: "En mann etter Guds hjerte" og Alexis Lundh fra Familie & Medier taler. 

To ganger i måneden sender Familie & Medier ut et gratis nyhetsbrev. Du finner også F&M på Facebook

Flere ressurser: 

 

 

 

 

Read more
23. januar 2017

Ekteskapserklæring

Onsdag starter kirkemøtet i Trondheim. Helgen som ligger bak oss hadde tre tekster om ekteskapet. Hva sier Bibelen om ekteskapet?

Read more

NLM Ålesund Misjonsforsamling

Myrabakken næringssenter

Spjelkavikvegen 132

6010 Ålesund

misjonssalen@misjonssalen.net

Kontonummer: 3910 24 49154

 

 

NLM 1 RGB1

Dagens bibelord