Nyheter

Siste nyheter fra Misjonssalen Ålesund

Rebekka og Andreas på idrettsdag på den norske skolen Rebekka og Andreas på idrettsdag på den norske skolen
26. januar 2020

Pastor på tur I

Er det bare safari han der pastoren vår er på? Var det ikke familiebibelskole han skulle på? Hvis du er venn med meg på facebook har du kanskje stilt deg disse spørsmålene etter å ha sett hva jeg har lagt ut så langt. 

 

Vi har nå passert 22 dager i Kenya, det er bare en liten uke til vi er ferdig med 1/3 av oppholdet. På den ene siden kjennes det ut som at vi har vært her mye lenger på grunn av alt vi har opplevd. På den andre siden kjennes det rart at vi allerede har vært her så lenge siden dagene går så fort.

Safari og ville dyr er gøy. Når vi er på turene sammen så merker vi at det gjør mye med samholdet i gruppen, og sånn sett har mye for seg av mange grunner. Samtidig er det andre deler av oppholdet som er langt viktigere. 

Troshistorie

Det første temaet var troshistorie. Hva har formet vår tro? Etter flott undervisning satt vi 16 (14 voksne deltakere + lederne) i mange timer og hørte på troshistoriene til hverandre. Det skulle ta 15 min, men for mange ble det 30-45 minutter. Det var utrolig spennende og lærerikt å høre på det som ble fortalt. Kanskje du skal fortelle din troshistorie til noen? Tegne en tidslinje og forklare. Hva ønsker du videre for forholdet ditt til Gud? Dette er også en veldig fin måte å bli kjent med nye på! 

Generasjon og tro i hjemmet

Vi har hatt flere timer om generasjoner og hva som ofte skal til for å nå inn med evangeliet til forskjellige aldersgrupper. Lærerikt å forstå mer av hva som kan gi gnisninger mellom generasjoner og hvordan vi kan jobbe med dette.

Tro i hjemmet har også vært viktig. Hva kan vi som foreldre gjøre for at det er størst mulig sjanse for at de som kommer etter oss får lære Jesus å kjenne på en god og bærekraftig måte? Hvordan lever vi ut at neste generasjon er den viktigste? Mange viktige tema som har fått noen konsekvenser for hvordan vi i familien prioriterer dagene våre. 

Samliv

Det siste temaet vi har startet på er samlivskurs. Det er 4. gangen Margrethe og jeg er med på samlivskurs i tillegg til et par bøker som har blitt lest. Betyr dette at vi har det veldig ille i vårt samliv? Nei, på ingen måte. Vi har våre utfordringer, men tror egentlig vi har det ganske bra. Samtidig så tror vi at vi kan få det bedre. Vi tror at alle har noe å gå på i sitt samliv. Vi merker at på alle kursene lærer vi noe nytt som vi kan bruke for å forbedre vår relasjon. Hvorfor sender vi bilen på service en gang i året, men tenker at samlivet skal gå av seg selv? Håper flere kan tenke at de vil investere mer i samlivet slik at denne Gudgitte gaven kan vokse. 

Lesing

Vi har en litt luftig timeplan. Mer luft enn vi hadde i Norge. Margrethe og jeg bruker dette til å lese. I sommer leste jeg nesten ferdig boken «Kunsten å forme livet,» men i en hektisk høst ble de siste 40 sidene liggende. Jeg har nå fått fullført den boken. En utrolig bra bok som jeg anbefaler til alle. Jeg har nå lest boken «Bønn - fremfor alt» av Oddvar Søvik. Det jeg har lest der er nok det som har hatt størst betydning for meg så langt. Det har gjort noe med mitt bønneliv og kommer til å få konsekvenser videre. Nå er det en del lesing om samlivet, men bokhyllen vi har med er lang, så jeg har flere på vent. Kommer nok til å komme flere «bokanmeldelser» etterhvert!!

Jeg ber om at alle som hører til i Misjonssalen opplever Guds nærhet. Jeg ber for dere flere ganger hver dag. Særlig de av dere som er syke og opplever utfordrende dager. Jeg gleder meg veldig over å høre om flere bønne-aktiviteter i Ålesund og tror at vi skal få oppleve at flere mennesker ser behovet for omvendelse og et liv med Jesus. 

Sist redigert søndag, 26 januar 2020 07:08

NLM Ålesund Misjonsforsamling

Myrabakken næringssenter

Spjelkavikvegen 132

6010 Ålesund

misjonssalen@misjonssalen.net

Kontonummer: 3910 24 49154

 

 

logo_Misjonssambandet_rød_400.png

Dagens bibelord