Nyheter

Siste nyheter fra Misjonssalen Ålesund

05. juni 2019

Endagsleir i Misjonssalen

Kan menigheten vår være til hjelp og velsignesle for våre omgivelser?

 

 

Diakonalt arbeid 

På et stabsmøte i regionen i vår ble vi utfordret på det diakonale arbeidet vi driver. Hvordan kan vi som menighet være til nytte for de menneskene i nærområdet rundt oss. Vi har flere ideer på blokken, men en idé vi tente på, og som vi fikk satt ut i livet ganske raskt, var å arrangere en dagsleir i Misjonssalen. Vi valgte en dag da barnehager og skoler er stengt, men mange foreldre jobber. Fredag 31. mai inviterte vi derfor til endagsleir i Misjonssalen.

Masse aktivitet

36 barn, fra førskolealder og opp til 4. klasse møtte opp. Det var lagt opp til et program som inneholdt mange programposter som man finner igjen fra leir med bli-kjent-leker, bibeltime og leirkveld. Av program ellers hadde vi en økt der man kunne velge ulike aktivitetsgrupper; fun battle, buldring, eksperimenter, perling, hobby, foto, bygge med lego og treklosser. Dette var dagen etter Kristi Himmelfartsdag. Et eksperiment som høstet stor beundring var å tenne på te-pose-papir. Like før det brenner helt opp letter det opp fra bakken og blir borte i en sky. Håper at mange av barna derfor lettere kan huske på hva Jesus gjorde denne dagen. 

Dagens mest ambisiøse og spennende prosjekt var nok «Lag din egen is». Ved hjelp av isbiter, salt og en melk/fløteblanding fikk alle prøve å lage sin egen soft-is. Fløteblandingen måtte ristes i 10 minutt inni en pose med salt og isbiter for at man skulle få is. Det ble til at noen spiste is, mens mange spiste kald fløteblanding med Non Stop. Godt var det uansett.

 

Flere var med å bidra

40 aktive unger bidrog til en dag med fart og liv i Misjonssalen. I tillegg til staben i Misjonssalen stilte tre ungdomsskolejenter frivillig opp, og en pappa var med hele dagen. En far og en sønn kom også innom og bidrog under aktivitetene. Vi hadde to personer på kjøkkenet som også gjorde en flott innsats. Det ble en hektisk dag, men vi er enig om at dette ikke blir siste gang. Vi sitter igjen med et inntrykk av at barna hadde det kjekt, og vi kunne hjelpe noen foreldre som slet med å finne barnepass. Vi tror at dette skaper gode relasjoner mellom barna i Misjonssalen, og samtidig setter menigheten i kontakt med personer og familier som ikke kjenner så godt til arbeidet vårt enda. "En loka kirke som fungerer er tross alt det beste et sted kan ha." 

Sist redigert onsdag, 05 juni 2019 13:15

NLM Ålesund Misjonsforsamling

Myrabakken næringssenter

Spjelkavikvegen 132

6010 Ålesund

misjonssalen@misjonssalen.net

Kontonummer: 3910 24 49154

 

 

NLM 1 RGB1

Dagens bibelord